Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Sleva 5 % pro registrované

Chemická ochrana vašich bonsají


Podobně jako rostliny ve volné přírodě jsou bonsaje napadány některými škůdci a chorobami. Jedná se zejména o různé druhy mšic (korovnice, mšice zelená, vlnatka krvavá), molice, svilušky, třásenky, puklice, popř.houbovité choroby (padlí aj.)

Takto "postižené" bonsaje chřadnou kroutí se jim listy listy (zejména nové výhonky) a opadávají,opadává jehličí atd. Pokud proti těmto škůdcům neprovedeme včas ochranný postřik , může dojít až k úhynu bonsaje. Z tohoto důvodu je důležité bonsaje občas důkladněji prohlédnout.. Pokud se po bobsaji pohybuje nápadně hodně mravenců, s největší pravděpodobností bude napadena mšicemi, které si "pěstují". Dalším znakem jsou ulepené listy , větve a někdy i bonsajové misky. Mšice vylučují sladké šťávy (medovice), kterými se právě mravenci živí.

Z těchto důvodů někteří bonsaisté provádí preventivní chemickou ochranu.
První postřik aplikují v předjaří, kdy se bonsai i škůdci "probouzí" a druhý v období, kdy se "letněné" bonsaje přemisťují do zimních zahrad, bytů, nebo zazimovávají.

Nabízíme vám celou řadu účinných přípravků v hobby balení proti těmto škůdcům , kterou budeme dále doplňovat a rozšiřovat.

 nabídka  ZDE



mšice
 
Mravenci přenášejí mšice na mladé výhonky a lístečky kde budou mít dostatek potravy. Při stěhování si "nosí" svoje mšice s sebou. O jejich vajíčka se přes zimu starají v mraveništi, jejich larvy pak znovu na jaře roznosí po nejšťavnatějších výhoncích bonsají.
 

molice


třásenky


puklice

Zpět na výpis novinek