Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Sleva 5 % pro registrované

PODZIMNÍ ZAHRADA

BONSAI NA PODZIM 

Přesto že nám zatím podzimní počasí přeje, začali jsme s přípravou bonsají na "zimování". Minulý týden jsme na naše bonsaje aplikovali  preventivní postřik proti škůdcům a přezimujícímu hmyzu. Bonsaje jsme také ošetřili proti houbám, plísním a hnilobám.

Bonsaje májí nádherné podzimní vybarvení, které se bude až do prvních mrazíků dále měnit. Zatím co tropické a subtropické bonsaje (pokojové) jsme již přemístili do zimní zahrady, bonsaje "středomořské" a bonsaje mírného pásma  na své "zimoviště" čekají. Teď je ta správná doba na tvarování jalovců a borovic.

Každá bonsai si žádá individuální přístup. Při umístění bonsají vycházíme z klimatických podmínek odkud naše bonsaje pocházejí. Bonsaje ze středomoří by mohli poškodit  první mrazy. Tyto bonsaje budou  přemístěny do studeného hangáru s teplotou kolem 5°C a opadavé listnaté bonsaje do větraného sklepa.

Bonsaje venkovní (z mírného pásma) stačí zazimovat až před  příchodem mrazíků. Pokud nebude pršet venkovní bonsaje pořádně zalijeme a naskládáme na místo, kde tyto bonsaje přečkají zimu. Bonsaje skládáme miskama těsně vedle sebe a asi 5cm nad úroveň keramických misek zahrneme rašelinou. Ideání pro bonsai je v zimních měsících přihrnovat sních. Sních chrání bonsaje také proti promrznutí a při oblevě bonsaje zásobí vláhou.

























































































Zpět na výpis novinek