bonsai - čínský pepř (piper nigrum) 775-P
Stále zelená bonsaj se světle hnědou kůrou na kmeni. Má lesklé, sytě zelené lichozpeřené listy s deseti kopinatými lístky a...výška: 23 cm / šířka: 16 cm
Odeslání poštou nebo vyzvednutí na prodejně
Původ: Čína
Popis bonsaje: Stále zelená bonsaj se světle hnědou kůrou na kmeni. Má lesklé, sytě zelené lichozpeřené listy s deseti kopinatými lístky a bývá bohatě zvětvený. Z nenápadných zelených květů se vytváří černé plody velikosti 2 až 3 mm, které se pro jemnou štíplavou chuť používají jako koření v japonské a jihočínské kuchyni (tzn. červený pepř).
Poloha: snáší dobře světlo i polostín. Zimní teplota 15 až 30 st. C.
Zalévání bonsaje: Po vydatné zálivce nechat trochu proschnout.
Hnojení bonsaje: Po 2-3 týdnech celoročně.
Tvarování bonsaje: Kdykoliv, ale pozor na malé trny.
Stříhání bonsaje: Časko, rychle obrůstá.
Choroby a škůdci: Nejčastěji napadá mšice (včas stříkáme např. Mospilanem)
Půda: Jíl (akadama) rašelina, písek v poměru 1:1:1, nutná je dobrá drenáž.
výška: 23 cm / šířka: 16 cm
Popis bonsaje: Stále zelená bonsaj se světle hnědou kůrou na kmeni. Má lesklé, sytě zelené lichozpeřené listy s deseti kopinatými lístky a bývá bohatě zvětvený. Z nenápadných zelených květů se vytváří černé plody velikosti 2 až 3 mm, které se pro jemnou štíplavou chuť používají jako koření v japonské a jihočínské kuchyni (tzn. červený pepř).
Poloha: snáší dobře světlo i polostín. Zimní teplota 15 až 30 st. C.
Zalévání bonsaje: Po vydatné zálivce nechat trochu proschnout.
Hnojení bonsaje: Po 2-3 týdnech celoročně.
Tvarování bonsaje: Kdykoliv, ale pozor na malé trny.
Stříhání bonsaje: Časko, rychle obrůstá.
Choroby a škůdci: Nejčastěji napadá mšice (včas stříkáme např. Mospilanem)
Půda: Jíl (akadama) rašelina, písek v poměru 1:1:1, nutná je dobrá drenáž.
výška: 23 cm / šířka: 16 cm